Our Bank Accounts

Do Something

08.02.2014
Do Something

Toplum içinde bir yaşam sürdüğümüz için herkesin bir sosyal sorumluluk projesinin parçası olması gerektiği kanaatindeyim. Engelliler İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan bir araştırmaya göre Türkiye nüfusunun yüzde 12,29'unu engelliler oluşturuyor. Bu da Türkiye'de 8,5 milyon engelli olduğu anlamına geliyor.

Türkiye'de insanlar derneklere karşı önyargılı olma eğilimindedir. Bağış, hibe ve destek denilince akla gelen ilk soru bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıp ulaştırılmadığıdır. Ruhunu katarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıran bir dernek tanıdığım için evet diyebilirim. Adı BEDD, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği.

The Solidarity Association for the Physically Disabled was founded in Cevizli/Kartal, Istanbul in 1993 under the leadership of Kemal DEMİREL. Paralyzed from the waist down in 1970 as a result of a malpractice in a spinal cord surgery he underwent, and hospitalized for eleven years, Mr. DEMİREL has been awarded with many state accolades for his innovative studies carried out thanks to the Solidarity Association for the Physically Disabled he launched in 1993, and scooped up more than 300 awards in total. This year, the Association was awarded with a certificate of “Determination in Excellence” which serves as the first stage of the European Excellence Journey with Five Stages of EFQM (European Foundation of Quality Management) during the 22ndQuality Congress organized in cooperation with KalDer (Turkish Society for Quality) and TÜSİAD (Turkish Industrialists' and Businessmen's Association).

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu tür derneklerde yer almak büyük bir cesaret ve tam bir özveri gerektirir. Dernek başkanı ve çalışanları ile bizzat görüştüm ve çeşitli etkinliklere katıldım ve bu ülkede altın kalpli ve ihtiyaç sahiplerine amansız bir bağlılık gösteren insanlar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Her yeni yıl yeni bir umuttur. Gelin bu yılında engellilere umut ışığı olalım, sponsorluklarınızla hayata tutunmalarına yardımcı olalım, siz de yüzlerini güldürün. Engelli bir kişinin geleceğini inşa etmesine, hayata güvenle tutunmasına ve varlığını hissettirmesine yardımcı olun.

www.bedd.org.tr

Saygılarımla

Ayça AKIN

Quick Donate

Let's remove the barriers together.