Banka Hesaplarımız

Sen De Bir Şey Yap

08.02.2014
Sen De Bir Şey Yap

Toplum adı altında bir yaşam sürdürüyorsak her bireyin sosyal sorumluluk projelerinde yer alması gerektiğini düşünüyorum. Engelliler İdaresi Başkanlığı’nca yapılan araştırmaya göre Türkiye nüfusunun yüzde 12,29′unu engelliler oluşturuyor. Bu  Türkiye’ de 8,5 milyon engelli olduğu anlamına geliyor.

Ülkemizde dernekçiliğe genelde önyargıyla bakılır. Bağış, yardım, destek söz konusu olduğunda akla gelen ilk soru “acaba yardımlar gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor mu?” sorusu olur.  Evet, ben Türkiye’ de ihtiyaçları gerçekten ihtiyaç sahiplerine yürekleriyle birlikte ulaştıran bir dernek biliyorum; BEDD – Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği 1993 yılında Kemal DEMİREL başkanlığında, Cevizli / Kartal, İstanbul’da kurulmuş. 1970 yılında geçirdiği yanlış omurilik ameliyatı sonucu belden aşağı felç olan ve on bir sene hastane yatan DEMİREL, 1993 yılında kurduğu Bedensel Engellilerle Dayanışma Deneği sayesinde uyguladığı yenilikçi çalışmaları ile sayısız devlet ödülüne layık görülmüş ve bugüne kadar toplam 300’ün üzerinde ödül almış. Dernek bu yıl, KalDer ve TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen 22. Kalite Kongresi’nde EFQM’in (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın) Beş Aşamalı Avrupa Mükemmelliğe Yolculuk Programı’nın ilk aşaması olan “Mükemmellikte Kararlılık” belgesi ile ödüllendirilmiş.

Sosyal sorumluluk projelerinde, bu tür derneklerde yer almak kocaman bir yürekle birlikte tam teslimiyet ister. Ben derneğin başkanı, çalışanları ile bizzat görüşmüş, çeşitli organizasyonlarına katılmış biri olarak şunu gördüm ki, bu ülkede hala kocaman yürekli, birileri için kendilerini çıkarsız adamış insanlar var.

Her yeni yıl yeni bir umut demektir. Hadi gelin, siz de yeni yılda birilerinin umudu olun, birileri sizin desteklerinizle hayata  daha sıkı sarılsın, onların yüzünde ki tebessümün sebebi siz olun. Engelli bir bireyin geleceğini oluşturmasına, hayata daha özgüvenle sarılıp “bende varım” diyebilmesine yardımcı olun.

www.bedd.org.tr

Sevgilerimle

Ayça AKIN

Hızlı Bağış

Gelin, engelleri birlikte kaldıralım.