Banka Hesaplarımız

Tülay Aksoy Özilhan ’dan Engelliler Destek

10.02.2014
Tülay Aksoy Özilhan ’dan Engelliler Destek

Anadolu Isuzu Ar-Ge mühendislerinin tasarladığı engelli otobüsünün bağış ve teslim töreninde konuşan BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel, Bedensel  engellilere özel yaptırılan  otobüs için Sayın Tülay Aksoy Özilhan’a ve firmanın yetkililerine teşekkür ederek, ''Bağışlanan bu otobüsle Türkiye'nin diğer illerini gezerek belgesel çekip topluma kendimizi tanıtacağız'' dedi.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Merkezi'nde   gerçekleştirilen törende, Kemal Demirel, engellilerin toplumda yeterince yer alamadıklarını hatırlatarak, ''Topluma kendimizi tanıtma noktasında bu otobüsle planladığımız projeleri hayata geçireceğiz”  dedi.

Kemal Demirel projeleri hakkında şöyle bilgi verdi:

''Toplumun göz ardı ettiği olayda bu otobüs sayesinde çekeceğimiz belgeselle olayı tüm boyutlarıyla ele almamız gerektiğine inanıyorum. Bu denli hayatın zorluğunu gördüğünde ne hissettiklerini görmeyi çok istiyoruz. Hepimizin potansiyel engelli olunduğunda yaşanılanları göstererek şok yaşatılması lazım. Bu zor bir hayat, toplumun içinde yer almayı istemekle çok mu şey istiyoruz merak ediyorum.  Çok büyük hayalimle rol icabı değil, profesyonellikle gizli kameralar,  tüm ekipmanlarla bu belgeseli çekmek topluma tanıtmak istiyorum. Bakalım belgeseli nasıl bulacaklar. Araçlar şu an iki tane ama 4'e çıkarılacak, belgesel çekimine bu araçlarla başlanacak. Tüm bunların yanı sıra Engelli arkadaşlarımız bir çok etkinliğe ulaşım nedeniyle katılamıyorlardı, artık rahatlıkla etkinliklere bu araçlarımızla götürebileceğiz.”

Birinci otobüsün teslim töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi  Emine Erdoğan'ın ''Bir tane mi?'' sözünden çok etkilendiğini belirten Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Aksoy Özilhan,''Anadolu Grubu Ar-Ge Mühendislerinin tasarladığı engelli otobüsünü siz değerli dostlarıma kazandırdığım için çok mutluyum. 'alan el değil, veren el' olma mutluluğu  içerisindeyim'' dedi.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Danışmanlar Kurulu Başkanı ve Sinema Sanatçısı Ediz Hun da derneğe bu tür bağışların artırılması gerektiğini hatırlatarak, ''Derneğin faaliyetlerinin genişleterek vakıf kurma  hazırlığında olduklarını söyledi.”

Tülay Aksoy Özilhan tarafından bağışlanan otobüs ISUZU’nun en lüks modeli olan Turkuaz’iç tasarımı bozulmadan dizayn edilerek şehirlerarası otobüs konforunda 6 tekerlekli sandalye kapasitesinin yanında 10 koltukla da rahatça seyahat etmelerine olanak sağlaması ve güvenli bir yolculuk için sağlaması nedeniyle çok beğenildi.  Bir grup engelli vatandaş ile test yolculuğu da gerçekleştirildi.

BEDD Genel Başkanı Demirel'in  Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Aksoy Özilhan'a teşekkür plaketini takdim ettikten sonra kurdele kesilerek otobüs teslim alındı.

Tören sonrası tüm davetliler Deni Eğitim ve Atölye bölümünde verilen ikramda sohbet etme olanağı buldular.

Haber Linkleri:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/25022719.asp?
http://www.htkulup.com/guncel/haber/890270-engeller-ortadan-kalkiyor 
http://www.htkulup.com/multimedia/video/103217 ​​​​​
http://magazin.haberturk.com/etiket/t%C3%BClay_aksoy_%C3%B6zilhan

Hızlı Bağış

Gelin, engelleri birlikte kaldıralım.