Banka Hesaplarımız

BEDD “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kutlaması

11.12.2017
BEDD “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kutlaması

BEDD “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” KUTLAMASI

Engelli olgusuna dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve aynı zamanda engelli bireylerin kendi aralarında sosyalleşerek güzel bir gece geçirmesi amaçlı gerçekleştirilen etkinlikte engelli üyelerimiz keyifli bir gece geçirdiler.

Gerçekleşen etkinlikte engelli üyelerimiz aileleri ile birlikte günlük yaşamın tekdüzeliğinden uzaklaşmak ve aynı zamanda 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlamak amacıyla Divan Asia otelde ağırlandılar. Hem engelli bireylerin hem de onlara her zaman destek olan aileleriyle birlikte onlara adanan bu anlamlı günü eğlenerek geçirmeleri amaçlanmış olan gece de mutluğu paylaştık.

Gecede kurumun Genel Başkanı Sn. Kemal Demirel, 47 yıldan bu yana vermiş olduğu mücadeleye, yaşadığı zorluklara ve engellemelere rağmen bugün gelmiş oldukları noktanın da üstüne çıkmak için durmayıp yola devam edeceğini belirtmiştir. Engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmak, onları hayata katmak ve toplumsal ön yargıların önüne geçmek için çok çalışmaları gerektiğini çünkü içerisinde bulunduğumuz toplum yapısının değiştirilmesi yolunda atılacak adımların hızlandırılması gerektiğine dikkat çekmiştir.

Gecede kurumun yıllardır destek verdiği Kocaeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki engellilerimiz de unutulmamış, yaklaşık 40 kişi olarak katıldıkları gecede ihtiyaç sahibi üç engelliye akülü tekerlekli sandalye desteği verilmiştir. Organizasyonda sahne alan sanatçılarımız da engelli kardeşlerimize unutulmaz bir gece yaşattılar.

Hızlı Bağış

Gelin, engelleri birlikte kaldıralım.