Banka Hesaplarımız

Çırağan Sarayı’nda 45 yıllık hayal gerçek oldu

23.05.2017
Çırağan Sarayı’nda 45 yıllık hayal gerçek oldu

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, yaşamının büyük bir bölümünü bedensel engelli bireylerin topluma kazandırılması ve toplumun her kesiminde yer alması için çaba sarf etmekle geçirmiş olup, bugüne  kadar da bu yolda verdiği savaşla birçok engelli bireyin yaşama daha sıkı bağlanmasını sağlamıştır.

 Genel Başkan Kemal Demirel’in, engelli olarak ve engelliler için verdiği 45 yıllık mücadelenin 23 yılı Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği çatısında gerçekleşmiş olup halihazırda devam etmektedir. Bugüne kadar kararlılıkla ve inançla sürdürdüğü bu mücadelenin  temelini, 45 yıl önce koyduğu hedefler oluşturmaktadır. Bu hedeflerden biri de, “kaderimizi belirleyenin şartlar değil içimizdeki  inanç olduğu” ilkesi doğrultusunda; dünya nüfusunun yüzde 15’ini ve Türkiye nüfusunun yüzde 12’sini oluşturan engelliler için mücadele edecek yeni engelli liderler yetiştirmek ve bu liderler aracılığıyla engelli bireylerin sosyal hayatta engelsiz olarak yaşamalarını sağlamaktır. 

 Bu liderlerin üstlenecekleri görevlere yüksek moralle entegre  olmalarını sağlamak amacıyla, gelecekte engelli bireyler olarak mücadeleye devam edecek çocuklar ve aileleri 30 Aralık 2015 tarihinde Çırağan Sarayı yönetimi tarafından misafir edildiler.

 Çırağan Palace Kempinski İstanbul Halkla İlişkiler Direktörü Neslihan Şen’in tüm detaylarıyla bizzat ilgilendiği, akıllarda ve yüreklerde iz bırakan bu özel ağırlama, bedensel engelli çocukların ve ailelerinin Maltepe’de bulunan dernek merkezinden bir Limuzin ve beş VIP araçla kortej halinde hareket etmesiyle başladı. Çırağan Sarayı’na ulaştıklarında kendileri Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü Ralph Radtke ve yönetim kurulu tarafından, dünya liderlerinin ağırlandığı otelde; yine liderlere uygulanan protokol ile karşılandı. Çırağan Palace Kempinski İstanbul tarafından gerçekleşen iki saatlik organizasyonda, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği üyesi 45 bedensel engelli ve aileleri muhteşem bir şekilde ağırlandı. Organizasyonda konuşan Genel Başkan Kemal  Demirel, herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmamasını hatırlatarak, sağlıklı insanlardan kendilerine dikkat etmelerini özellikle beklediklerini ifade etti. Engellilerin toplumda en nezih ortamlarda sosyal hayatı birlikte paylaşabildiklerini görmenin en büyük hayali olduğunu sözlerine ekleyen Genel Başkan Demirel, bu hayalinin Çırağan Sarayı’nda gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu paylaştı. Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü ve Kempinski Residences Bölge Direktörü Ralph Radtke tarafından engelli çocuklardan 7 yaşındaki Yücehan Kermen’e, yüklenecekleri misyonu vurgulamak  açısından sembolik olarak, “Yüzyılın  Dünya Lideri” plaketi takdim edilen organizasyonda, salonda bulunan tüm Çırağan Palace Kempinski İstanbul üst yönetimi ve davetliler duygusal anlar yaşadı.

Hızlı Bağış

Gelin, engelleri birlikte kaldıralım.