Banka Hesaplarımız

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği 7 yıldır Haydar Fırat Çetintaş’ın Tedavisine Destek Oluyor!

14.03.2018
Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği 7 yıldır Haydar Fırat Çetintaş’ın Tedavisine Destek Oluyor!

Haydar Fırat Çetintaş dört yaşındayken karın şişliği ve nefes darlığı rahatsızlığı sebebiyle kontrole gittiği hastanede yapılan tetkikler sonucunda ‘Kistik Fibrozis’ hastası olduğunu öğreniyor. Şuan 26 yaşında olan Çetintaş, 16 gündür yüksek ateş, solunum yetmezliği, nefes darlığı ve oksijen düşüklüğü nedenleriyle Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyor..

Kistik Fibrozis (KF) kalıtsal (ailevi geçiş gösteren) bir hastalıktır. Doğumdan itibaren pek çok organın salgı bezlerini etkileyerek fonksiyon bozukluklarına yol açamaktadır. Hastalıktan sıklıkla akciğerler, pankreas, karaciğer, bağırsaklar, sinüsler ve üreme organları etkilenir.

Haydar Fırat Çetintaş rahatsızlığından dolayı yıllardır okula gitmede ve sosyal faaliyetlerini devam ettirmede zorluk yaşıyor, okulunu dışardan bitirmeye çalışıyor. Haydar Fırat, maddi yetersizliklerinden dolayı tedavi olabileceği kanalları zorlamaya karar veriyor ve tüm yardım alabileceğini düşündüğü kurumlara yazılar  yazıyor, bir yardım elinin uzanmasını bekliyor.

Çetintaş’ın çağrılarına Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği cevap veriyor, Haydar Fırat’ın 7 yıldır  ve halen devam eden tedavi sürecinde kurumumuz aileyi yalnız bırakmıyor. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, tüm ilaçları, hastane masrafları ve kullanması gereken medikal cihazlar olmak üzere senelerce desteğini sürdürüp ailenin yanında olamaya devam ediyor.

Anne Meryem Çetintaş, oğlunun rahatsızlığını öğrenince evladının iyileşebilmesi için elinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini fakat tedavi için gereken hastane masrafları, ilaç, kullanması gereken cihazlar için maddi durumlarının yetersiz olduğunu, tedavi masraflarını karşılamakta oldukça güçlük çektiklerini ifade ediyor. Çetintaş: “Derneğin desteğiyle dünyalar bizim oldu. Ben bir anneyim bu zorlu yolda bize ‘Hızır’ gibi yetişen kurumunuza yürekten çok teşekkür ederim. Tek istediğim bu dünyada oğlumun iyileşmesidir” diyerek sevincini dile getiriyor.

Haydar Fırat, 16 gündür Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde yatıyor. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği olarak, sağlığına tamamen kavuşacağı günlerin hayalini kurduğumuzu, dualarımızın ve desteğimizin her zaman onunla olacağını belirtiriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hızlı Bağış

Gelin, engelleri birlikte kaldıralım.